Chiftelute din peste

de Ksenya in Peste, 12 Mai 2020 | 7939 vizualizari

 

Va prezint o reteta simpla care se prepara foarte repede si este si foarte buna.
Pestele gen cod, merluciu sau stiuca este un peste slab si daca nu-i "ajutat " cu un pic cu grasime, ies chiftelele fade si inecacioase. De aceea chiftelutele facute astfel sunt printre preferatele mele. V-o impart si voua cu multa placere.
Ideala pentru platoul pescaresc ca aperitiv la mese festive.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg peste sau 700 g de file de peste de care aveti (cod ,merluciu,stiuca )
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • 200 g ceapa
  • 200 g morcov
  • 2-3 felii paine mai veche fara coaja
  • O lingurita rasa sare sau dupa gust
  • Piper dupa gust
  • 250 g pesmet
  • Lapte pentru inmuiat painea
  • Ulei pentru prajit
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute din peste:

 

Pestele il decongelam si-l filetam, scoatem carnea de pe oase inlaturam pielea, inca odata verificam atent de oase. Va rezulta 700 g de file.

 Painea o rupem bucatele si o punem la inmuiat cu laptele.

 Ceapa o curatam, o spalam si o taiem grosier.

 Morcovul il curatam, spalam si-l dam prin razatoarea mare.

 Intr-o tigaie adaugam untul, cand s-a topit, adaugam ceapa, sotam 4 minute apoi si morcovul, mai sotam 4 minute la foc potrivit.

 Trecem pestele, continutul tigaii si painea inmuiata prin masina de tocat sau robot de bucatarie, scoatem intr-un castron, adaugam oul batut spuma, potrivim de sare si piper si dam la rece pentru 20 minute.

 Formam chiftelele si le trecem prin pesmet, apoi le prajim la foc mediu, aproximativ 4 minute pe o parte si 4 minute pe cealalta parte sau pana capata o nuanta aurie. Se scot intr–un castron captusit cu prosop de bucatarie, pentru a absorbi excesul de ulei.

 Se servesc simple sau cu sos de ciuperci, dulceata ardei iute, cu garnitura de cartofi piure, natur sau legume.

 Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Pestele lasati-l bine sa dezghete si eliminati apa bine cu un prosop de bucatarie,altfeli chiftelele vor iesi prea moi.

2

Puteti adauga in compozitie si verdeata de sezon

3

Puteti servi chiftele cu usturoi verde ca atare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

13.05.2020, 19:45

Sunt niste chiftele grozave! Alor mei le plac, pentru ca ei sunt consumatori de peste!

Panacris 1

15.05.2020, 14:30

Yammy, yamyy!

dantes 1

16.05.2020, 11:11

Bune!

COMENTEAZA

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de peste